Domácí chléb z trouby

Jednoduchý recept na chléb pečený v klasické troubě.


3.73x
160 min

Ingredience

těsto

1 lžícecukr
2 lžíceolej
1 lžícesůl
1 lžíceocet
2 lžícemléko
330 mlvoda
400 gžitná mouka
210 gpšeničná mouka
1 kostkačerstvé droždí
1 hrstlněné semínko

Postup přípravy

Všechny ingredience dobře smícháme při pokojové teplotě a vytvoříme těsto, které osolíme. Těsto je nutné nechat vykynout přibližně 2 hodiny, ale čas může být individuální. Poměr pšeničné a žitné mouky je možné měnit podle chuti, vyšší podíl pšeničné mouky znamená lepší a rychlejší vykynutí. Z těsta vytvoříme bochník a vložíme do formy. Před vložením těsta do trouby je vhodné potřít povrch bochníku studenou vodou. Vykynuté těsto dáme do předehřáté trouby, trouba by měla mít počáteční teplotu 210 °C. Pečeme v troubě hodinu a během doby pečení snižujeme teplotu v troubě až na 180 °C. Po vyndání z trouby domácí chléb vyklopíme a necháme vystydnout.
user-icon

autor Pavel

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Domácí chléb z trouby

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena