Domácí bramborák

Tradiční české bramboráky chutnají každému, kdykoliv a kdekoliv.


4.25x
30 min

Ingredience

směs

4 stroužkyčesnek
2 špetkysůl
2 ksvejce
1 kgbrambory
2 lžícemajoránka
1 špetkamletý pepř
2 hrnkyhladká mouka

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme sůl, vejce, majoránku, prolisovaný česnek, hladkou mouku a pepř. Někdo může do směsi přidávat i nakrájené uzené maso, klobásu apod. Směs dobře promícháme, podle potřeby přidáváme mouku, brambory budou pouštět vodu, ale my nechceme, aby bylo těsto příliš řídké.

Naběračkou nabíráme těsto a lijeme na pánev s rozpáleným olejem, tvoříme tak placky, které opékáme dozlatova z obou stran.

Domácí bramboráky podáváme ještě horké. Dobré jsou se zeleninovou oblohou, k masu, ale chutnají i k bramborové polévce.
user-icon

autor Veronika


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Domácí bramborák

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.