Dolnorakouské bramborové knedlíky

Netradiční bramborové knedlíky, které mohou chutí trochu připomínat bramboráčky. Vhodná příloha ke všem pečeným i dušeným masům.


3.813x
60 min
2×

Postup přípravy

Polovinu syrových brambor oloupeme a nastrouháme najemno. Vodu, kterou brambory pustí, vymačkáme a vylijeme. Druhou polovinu brambor uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě teplé rozmačkáme.

Obě poloviny brambor smícháme dohromady, osolíme a přidáme tolik hrubé mouky, aby šly tvořit knedlíky.

Bramborové knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Hotové knedlíky vyjmeme a necháme okapat.

Dolnorakouské bramborové knedlíky podáváme s pečeným nebo dušeným masem.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dolnorakouské bramborové knedlíky

Zpět na recept