Dobrý domácí medovník

Sladké medové pokušení ke kávě.


5.011x
60 min

Postup přípravy

Příprava korpusu



Ve vodní lázni rozpustíme máslo, cukr, med, vejce a smetanu. Když začne směs houstnout přidáme jedlou sodu. Směs napění, dáme mimo plotnu a necháme krátce vychladnout. Tuto směs potom zamícháme do mouky a vytvoříme těsto. Rozdělíme na 5ks a rozválíme placky přes celý plech. Pečeme při teplotě 200°C asi 5minut.

Příprava krému



Z mléka a pudingu uvaříme puding.V misce vyšleháme dohladka cukr a máslo.Pak do toho přidáme puding a černou kávu.

Postupně krémem namažeme 4placky. Poslední přiklopíme a celý moučník na hodinu zatížíme. Po hodině namažeme poslední placku a posypeme mletými ořechy.

Medovník se skvěle hodí ke kávě.
user-icon

autor Andy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrý domácí medovník

Zpět na recept