Dobrá bábovka

Recept na výborný moučník vhodný po nedělním obědu.


4.25x
60 min

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Do mísy prosejeme hladkou mouku. Přidáme kypřící prášek, mléko, olej, cukr, vanilkový cukr a žloutky. Vše důkladně vyšleháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do těsta.

Formu na bábovku si vymastíme olejem a vysypeme hladkou moukou. Půl směsi nalijeme do formy a zbylou půlku obarvíme 6 lžícemi kakaa. Kakaové těsto dolijeme do formy. Dobrou bábovku pečeme na 180 °C asi 35 - 40 minut. Upečenou bábovku necháme vychladnout, vyklopíme a podle chuti ji můžeme přelít čokoládovou polevou.

Dobrou bábovku nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Vasilka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dobrá bábovka

Zpět na recept