Divoký kančí steak

Máte rádi zvěřinu? A máte možnost připravit si nezvyklé menu z divočáka? Vyzkoušejte recept na divoký kančí steak.


3.2167x
30 min

Postup přípravy

Maso dobře očistíme, pokrájíme na silnější plátky, posypeme pepřem a okořeníme - použijeme koření na divočinu. Nezapomeneme přidat ještě čerstvý nebo sušený tymián a maso naložíme do olivového oleje. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé a provoněné kořením a má jemnější chuť.

Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, vložíme připravené maso a zprudka opečeme. Pak maso otočíme a přikryjeme pokličkou. Asi po 5 minutách maso znovu otočíme, osolíme, potřeme česnekem, pokapeme chilli olejem a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou.

Mezitím si fritujeme hranolky a připravíme si zeleninovou přílohu na talíři.

Divoký kančí steak podáváme s ostrým kečupem, tatarskou omáčkou nebo s pikantní hořčicí.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Divoký kančí steak

Zpět na recept