Zvěřina se v jídelníčku nevyskytuje příliš často, proto je dobré mít po ruce rychlý recept.
Hodnocení
4.8
/ 5 (14x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Sůl
Žampiony300 g
Bílé víno3 dl
Olivový olej
Velká cibule1 ks
Koření Divočina1/2 balíčku
Kančí kýta300 g
Škrobová moučka na maso2 lžíce
Postup přípravy
Maso dobře očistíme, pokrájíme na větší nudličky, okořeníme - použijeme koření na divočinu.
Narovnáme do misky (s víčkem), zakapeme olivovým olejem a zalijeme bílým vínem, tak aby bylo celé maso potopeno. Dáme do lednice. Naložené maso vydrží i delší dobu 3 - 4 dny, je pak více uleželé, provoněné kořením a má jemnější chuť.
Rozehřejeme si olej ve vyšší pánvi, orestujeme nakrájenou cibuli a podusíme na ní na plátky nakrájené žampiony.
Vložíme připravené maso a opečeme.
Pak maso otočíme, zalijeme zbytkem marinády z misky a přikryjeme pokličkou. Asi po 10 minutách maso znovu otočíme, osolíme a necháme ještě 5 - 10 minut pod pokličkou.
V hrnku rozkvedláme škrobovou moučku s vodou a vylijeme na směs v pánvi, dobře promícháme a necháme projít varem.
Divočáka na žampionech podáváme třeba s těstovinami.
Ahoj Petro.
Je tam pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, kmín a oregáno. Vše je umleto na jemno.
Možná tam bývá i něco jiného, záleží na výrobci.
Já ho kupuji v Tescu od výrobce FENIK.