Dietní kynuté buchty

Místo oleje či másla dejte do buchet smetanu ke šlehání. Hned budou buchty o něco méně kaloričtější!


4.423x
90 min

Ingredience

náplň

sůl
tvaroh
cukr moučka

těsto

3 ksžloutek
1 dlmléko
0.5 kostkydroždí
5 lžiccukr krystal
500 ghladká mouka
250 mlsmetana ke šlehání

na potření

3 ksbílek

náplň 3

povidla

podle potřeby

tuk na vymazání

náplň 2

mletý mák

Postup přípravy

Z vlažné smetany, cukru a droždí si připravíme kvásek. Odměříme si mouku, přidáme žloutky a trochu soli a vmícháme vzešlý kvásek. Těsto dobře prohněteme. Podle potřeby přidáme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci. Těsto dobře promícháme a prohněteme. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Během této doby jej promícháme. Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce zhruba centimetr. Plát rozdělíme na čtverce o straně asi 5cm. Povrch čtverečků poklademe přiměřeným množstvím oblíbené náplně. Buchty klademe do vymazaného pekáčku spojem dolů v asi centimetrových rozestupech. Nakonec buchty potíráme bílkem. Před pečením je ještě chvíli takto necháme kynout. Buchty následně pečeme při 185 °C, po 10-ti minutách snižíme teplotu asi na 150 °C a pečeme ještě dalších 15 minut. Hotové buchty necháme vychladnout a pocukrujeme je moučkovým cukrem.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dietní kynuté buchty

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena