Dietní kynuté buchty

Místo oleje či másla dejte do buchet smetanu ke šlehání. Hned budou buchty o něco méně kaloričtější!


4.423x
90 min

Postup přípravy

Z vlažné smetany, cukru a droždí si připravíme kvásek.

Odměříme si mouku, přidáme žloutky a trochu soli a vmícháme vzešlý kvásek. Těsto dobře prohněteme. Podle potřeby přidáme mléko, aby těsto mělo správnou konzistenci.

Těsto dobře promícháme a prohněteme. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Během této doby jej promícháme.

Vykynuté těsto vyválíme na plát o tloušťce zhruba centimetr. Plát rozdělíme na čtverce o straně asi 5cm. Povrch čtverečků poklademe přiměřeným množstvím oblíbené náplně. Buchty klademe do vymazaného pekáčku spojem dolů v asi centimetrových rozestupech. Nakonec buchty potíráme bílkem. Před pečením je ještě chvíli takto necháme kynout.

Buchty následně pečeme při 185 °C, po 10-ti minutách snižíme teplotu asi na 150 °C a pečeme ještě dalších 15 minut.

Hotové buchty necháme vychladnout a pocukrujeme je moučkovým cukrem.



user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dietní kynuté buchty

Zpět na recept