Dietní květákové placky

Recept na dietní a zdravé jídlo, které lze je připravit v troubě, ale i na grilu.


4.452x
20 min
7×

Postup přípravy

Malý květák rozebereme na růžičky. Květákové růžičky uvaříme v páře nebo v osolené vodě doměkka. Pozor, nesmíme je rozvařit!. Poté květákové růžičky necháme vychladnout.

Vychladlý květák nahrubo nasekáme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Ke květáku přidáme žloutky, strouhanku a sekanou petrželku. Směs osolíme, promícháme a vmícháme tuhý sníh z bílků. Lžící klademe těstíčko na plech vyložený pečícím papírem a tvoříme placky. Dietní květákové placky dáme péct do rozehřáté trouby na 170 °C dozlatova.

Dietní květákové placky podáváme s přílohou podle chuti. Výborné jsou brambory v jakékoliv úpravě. Květákové placky jsou dobré studené i teplé.
user-icon

autor liddduska


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dietní květákové placky

Zpět na recept