Dezert Al Capone

Vynikající recept na dezert z kávy, smetany a vanilkových lusků.


3.039x
30 min

Postup přípravy

Vejce si rozklepneme. Oddělíme žloutky od bílků.

Mléko, kávu a cukr svaříme. Z vanilkových lusků použijeme dřeň a přidáme k prohřátému kávovému mléku společně se žloutky, trochu prošleháme.

Ke směsi přidáme nabobtnalou želatinu a vmícháme našlehanou smetanu. Doplníme likérem, nejlépe kávovým.

V mističce si rozložíme kousky piškotů, pokapeme likérem. Na piškoty poklademe našlehanou kávovou pěnu a zdobíme kávovými zrnky.

Dezert Al Capone podáváme řádně vychlazený.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dezert Al Capone

Zpět na recept