Vynikající recept na dezert z kávy, smetany a vanilkových lusků.
Hodnocení
3.0
/ 5 (39x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
50 g
cukr
2 ks
vejce
200 ml
mléko
10 g
želatina
1 kelímek
smetana ke šlehání
2 ks
vanilkový lusk
60 ml
kávový likér
8 g
mletá káva
100 g
piškot
podle chuti
skořice mletá
Postup přípravy
Vejce si rozklepneme. Oddělíme žloutky od bílků.
Mléko, kávu a cukr svaříme. Z vanilkových lusků použijeme dřeň a přidáme k prohřátému kávovému mléku společně se žloutky, trochu prošleháme.
Ke směsi přidáme nabobtnalou želatinu a vmícháme našlehanou smetanu. Doplníme likérem, nejlépe kávovým.
V mističce si rozložíme kousky piškotů, pokapeme likérem. Na piškoty poklademe našlehanou kávovou pěnu a zdobíme kávovými zrnky.
Dezert Al Capone podáváme řádně vychlazený.