Dědova pomazánka

Chutná pomazánka z uzené makrely a drceného tuňáka. Recept na výbornou pomazánku na chlebíčky a jednohubky.


4.629x
15 min

Postup přípravy

Jemně nakrájíme cibuli a v sítu ji spaříme vařící vodou, abychom vyplavili dráždivé silice a cibuli necháme okapat.

Vidličkou utřeme do pěny máslo, plnotučnou hořčici a sardelovou pastu. Na toto množství stačí 2 - 3 cm pasty. Přidáme drceného tuňáka, maso z uzené makrely zbavené kostí, jednu lžíci majonézy a tatarské omáčky, nezapomeneme na nasekanou pažitku. Dědovu pomazánku promícháme a dáme vychladit.

Dědova pomazánka je vhodná na jednohubky či chlebíčky. Dobrá je na bílé i celozrnné pečivo a také na chleba.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dědova pomazánka

Zpět na recept