Dědečkovy topinky

Tak takové topinky přímo miloval, řízky se žampiony, na víně a servírované na chlebové topince.


4.312x
60 min
2×

Ingredience

250 gžampiony
1 sklenkačervené víno
4 plátkyvepřový řízek

podle chuti

sůl
mletý černý pepř
vegeta speciál

podle potřeby

máslo
chléb
hladká mouka
olej nebo sádlo

na obalení

jarní cibulka s natí nebo pažitka

Postup přípravy

Řízky naklepeme, mírně posypeme moukou a na tuku z obou stran opečeme. Potom osolíme a opepříme. Žampiony očistíme, nakrájíme, posypeme vegetou a podusíme na másle. Žampiony přidáme k řízkům, přilijeme sklenku červeného vína a vydusíme. Krajíce chleba osmahneme na topinky. Na každou topinku dáme plátek masa, pokryjeme žampiony a nakonec dědečkovy topinky posypeme pokrájenou pažitkou nebo jarní i zelenou cibulkou nakrájenou na kolečka. A na zapití? No přece pivo!
user-icon

autor konko

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dědečkovy topinky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena