D´Artagnanův kotlík

Recept pochází z Gaskoňska. Tamější hospodyně prý rády vytvářejí vlastní variace různých hrnců a rendlíků, základem je vždy dušená masová směs se zeleninou.


4.513x
150 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 kscibule
2 ksmrkev
3 lžícerajčatový protlak
1 dlcalvados
8 dlčervené víno
750 gvepřová plec
mletý černý pepř
750 ghovězí kýta
4 lžícehusí sádlo
6 ksdrůbeží klobása

podle chuti

sůl
petrželka
bobkový list
muškátový oříšek
čerstvý tymián

Postup přípravy

Zeleninu očistíme. Velké cibule nakrájíme nahrubo. Maso nakrájíme na stejně velké kostky. Maso zprudka osmahneme, aby se zatáhlo. Po zatáhnutí vyjmeme, přidáme sádlo a vložíme cibuli, pak mrkev a maso. Pak přidáme celé stroužky česneku, bylinky, pálenku. Nakonec zalijeme vínem tak, aby byla celá směs ponořená. Kotlík osolíme, opepříme a v uzavřeném hrnci, nejlépe tlakovém, dusíme zhruba hodinu a půl. Mezitím na pánvi osmahneme pokrájené klobásy. Po otevření hrnce přidáme rajský protlak, muškátový oříšek a ještě necháme bublat. Šťáva musí být hustá a hladká. Na závěr vložíme klobásy a vše znovu prohřejeme. D´Artagnanův kotlík je lépe připravit den dopředu. D´Artagnanův kotlík podáváme s bílým pečivem.
user-icon

autor alyš


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept D´Artagnanův kotlík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena