Oblíbený recept z Dalmácie. Jednoduchá příprava ze surovin běžné české kuchyně.
2 stroužky | česnek |
sůl | |
1-2 ks | vejce |
1 ks | cibule |
100 g | sádlo |
mletý pepř | |
hrubá mouka | |
rajčatová šťáva | |
svazek petrželky | |
700 g | maso hovězí přední |
Semeleme maso a přidáme k němu nasekanou cibuli, česnek, vejce a petrželku. Před smícháním směs osolíme a opepříme. Teprve potom vše důkladně promícháme. Vytvoříme kuličky (polpety) a každou obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a polpety opečeme ze všech stran. Když jsou hezky opečené, zalijeme je rajčatovou šťávou a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny na mírném ohni. Hotové polpety můžeme podávat s těstovinami nebo opečenými bramborami.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena