Dalmatské polpety

Oblíbený recept z Dalmácie. Jednoduchá příprava ze surovin běžné české kuchyně.


3.1690x
60 min

Postup přípravy

Semeleme maso a přidáme k němu nasekanou cibuli, česnek, vejce a petrželku. Před smícháním směs osolíme a opepříme. Teprve potom vše důkladně promícháme. Vytvoříme kuličky (polpety) a každou obalíme v mouce.


Na pánvi rozehřejeme sádlo a polpety opečeme ze všech stran. Když jsou hezky opečené, zalijeme je rajčatovou šťávou a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny na mírném ohni. Hotové polpety můžeme podávat s těstovinami nebo opečenými bramborami.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dalmatské polpety

Zpět na recept