2 stroužky | česnek | |
sůl | ||
1-2 ks | vejce | |
1 ks | cibule | |
100 g | sádlo | |
mletý pepř | ||
hrubá mouka | ||
rajčatová šťáva | ||
svazek petrželky | ||
700 g | maso hovězí přední |
Semeleme maso a přidáme k němu nasekanou cibuli, česnek, vejce a petrželku. Před smícháním směs osolíme a opepříme. Teprve potom vše důkladně promícháme. Vytvoříme kuličky (polpety) a každou obalíme v mouce.
Na pánvi rozehřejeme sádlo a polpety opečeme ze všech stran. Když jsou hezky opečené, zalijeme je rajčatovou šťávou a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny na mírném ohni. Hotové polpety můžeme podávat s těstovinami nebo opečenými bramborami.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena