Slavnostní jídlo, hodí se pro všechny sváteční dny.
120 g | slanina |
150 g | olej |
10 g | sůl |
60 g | šunka |
100 g | kečup |
5 g | chilli paprička |
200 g | žampiony |
600 g | vepřová panenka |
60 g | paprika (červená) |
100 g | hrášek mražený |
1 dl | červené víno (kvalitní) |
Vepřovou panenku odblaneníme a nakrájíme na větší kousky. Ty lehce osolíme a opepříme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno.
Do mísy vysypeme ďábelskou směs, kterou koupíme v obchodě, zalijeme olejem, přidáme chilli papričky a dobře promícháme. Pak tam vložíme maso a necháme ho marinovat přes noc.
Cibuli a žampiony očistíme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminy nebo čtvrtiny a žampiony zbavíme nožiček.
Uleželé maso pak střídavě napichujeme s cibulí, žampiony a slaninou.
Špízy prudce opečeme na oleji - odložíme do tepla.
Zbylou cibuli a žampiony nakrájíme na kostky, šunku na malé nudličky, vše to orestujeme, přidáme mražený zelený hrášek, kečup, na nudličky nakrájanou kapii, vše to zalijeme červeným vínem a dusíme. Do šťávy ukládáme špízy, ještě krátce podusíme a možná trochu dochutíme podle vaši chuti.
autor admin_vareni
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.