Ďábelská jehla

Slavnostní jídlo, hodí se pro všechny sváteční dny.


3.2322x
90 min
1×

Postup přípravy

Vepřovou panenku odblaneníme a nakrájíme na větší kousky. Ty lehce osolíme a opepříme. Chilli papričky očistíme, zbavíme semínek a nasekáme najemno.



Do mísy vysypeme ďábelskou směs, kterou koupíme v obchodě, zalijeme olejem, přidáme chilli papričky a dobře promícháme. Pak tam vložíme maso a necháme ho marinovat přes noc.



Cibuli a žampiony očistíme. Slaninu nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminy nebo čtvrtiny a žampiony zbavíme nožiček.
Uleželé maso pak střídavě napichujeme s cibulí, žampiony a slaninou.
Špízy prudce opečeme na oleji - odložíme do tepla.



Šťáva


Zbylou cibuli a žampiony nakrájíme na kostky, šunku na malé nudličky, vše to orestujeme, přidáme mražený zelený hrášek, kečup, na nudličky nakrájanou kapii, vše to zalijeme červeným vínem a dusíme. Do šťávy ukládáme špízy, ještě krátce podusíme a možná trochu dochutíme podle vaši chuti.

user-icon

autor tono2


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Ďábelská jehla

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.