Ďábelská játra

Tento recept je poměrně rychlý, ale za to velmi chutný. Zvládne každá začátečnice.


4.223x
45 min
1×

Ingredience

50 gslanina
1 špetkasůl
1 lžícemáslo
1 kscibule
1 kspórek
0.5 kostkymasox
3 lžícehladká mouka
1 špetkadrcený kmín
2 lžícerajský protlak
1 špetkamletý černý pepř
500 gkuřecí játra

Postup přípravy

Játra odblaníme a nakrájíme na kousky. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. V kastrole necháme krátce vyškvařit slaninu. Přidáme máslo a cibulku a necháme ji zesklovatět. Pak přidáme játra. Směs okmínujeme a opepříme. Přisypeme pórek a za občasného míchání vše dusíme. Jakmile játra pustí šťávu, přimícháme protlak nebo kečup, podlijte trochou vody a dusíme doměkka. Přidáme masox, který ve směsi dobře rozmícháme. Zaprášíme moukou a opět dobře rozmícháme. Za občasného míchání vaříme směs 15 - 20 minut. Nakonec ochutíme solí. Ďábelská játra podáváme s rýží nebo brambory a čerstvou zeleninou.
user-icon

autor jenn17

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Ďábelská játra

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena