Cukrové preclíky

Cukrové preclíky vhodné ke slavnostním příležitostem. Stejně tak s nimi potěšíte děti i dospělé na návštěvách.


3.01017x
75 min

Ingredience

máslo na vymazání plechu

těsto

0.5 lžičkysůl
1 ksvejce
80 gmáslo
20 gdroždí
350 gpolohrubá mouka
0.5 šálkuvlažné mléko
2 špetkymletý kardamom

na potření

1 ksžloutek

na ozdobu

1 šálekkrystal cukr

Postup přípravy

Připravíme si plech na pečení a vymastíme ho máslem.

Rozdrobíme droždí do vlažného mléka a zamíchame. Máslo rozhřejeme a smícháme se solí, vejcem a kardamomem. Mouku prosejeme do mísy, přidáme v mléku rozdrobené droždí, máslovou směs a vypracujeme husté těsto, které necháme kynout.

Po vykynutí vyválíme těsto na pomoučeném válu do tlustého dlouhého válečku. Váleček nakrájíme na 24 stejných kousků. Každý kousek zvlášť vyválíme na délku zhruba 50 cm. Vytvarujeme z nich preclíky, pomažeme je rozšlehaným žloutkem a pomazanou stranou omočíme v krystalovém cukru.

Takto připravené preclíky klademe na plech. Pečeme 12 až 15 minut ve vyhřáté troubě na 220 °C.

Po upečení preclíky necháváme chladnout na kuchyňské mřížce. Preclíky jsou nejlepší čerstvé.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukrové preclíky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena