Cukrové preclíky

Cukrové preclíky vhodné ke slavnostním příležitostem. Stejně tak s nimi potěšíte děti i dospělé na návštěvách.


3.01017x
75 min

Postup přípravy

Připravíme si plech na pečení a vymastíme ho máslem.

Rozdrobíme droždí do vlažného mléka a zamíchame. Máslo rozhřejeme a smícháme se solí, vejcem a kardamomem. Mouku prosejeme do mísy, přidáme v mléku rozdrobené droždí, máslovou směs a vypracujeme husté těsto, které necháme kynout.

Po vykynutí vyválíme těsto na pomoučeném válu do tlustého dlouhého válečku. Váleček nakrájíme na 24 stejných kousků. Každý kousek zvlášť vyválíme na délku zhruba 50 cm. Vytvarujeme z nich preclíky, pomažeme je rozšlehaným žloutkem a pomazanou stranou omočíme v krystalovém cukru.

Takto připravené preclíky klademe na plech. Pečeme 12 až 15 minut ve vyhřáté troubě na 220 °C.

Po upečení preclíky necháváme chladnout na kuchyňské mřížce. Preclíky jsou nejlepší čerstvé.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukrové preclíky

Zpět na recept