2 stroužky | česnek | |
3 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
2 ks | cuketa | |
100 g | ementál | |
2 hrstě | hladká mouka | |
1 svazek | jarní cibulka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý barevný pepř |
Mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Cuketu prosolíme a necháme 30 minut stát, aby pustila vodu. Přebytečnou vodu z cukety vymačkáme. Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr a prolisujeme oloupaný česnek. Svazek jarní cibulky očistíme a bílou část nakrájíme nadrobno. Cibulku na másle zlehka osmahneme. K vymačkané cuketě přidáme vejce, česnek, vychladlou cibulku, sýr a dobře promícháme. Směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, v dlaních rozemnutou majoránkou a solí. Na závěr vše zahustíme hladkou moukou. Množství záleží na velikosti mladých cuket, já použila asi 2 hrsti. Plech či kulatou pečící formu vymažeme olejem, nalijeme cuketovou směs a uhladíme. Velikost formy je čistě na každém, záleží na množství těsta díky jinak velkým cuketám. Koláč by měl být cca 2 cm vysoký, ale opět záleží, jak kdo má rád. Cuketový koláč se sýrem vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme 30 - 40 minut do zezlatovění povrchu. Po upečení necháme koláč vychladnout, lépe se pak krájí. Ale dá se konzumovat i teplý samozřejmě. Cuketový koláč se sýrem podáváme jako lehkou večeři či slanou chuťovku.
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku
Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena