Recept na oblíbený cuketový koláč, který vylepšíme nastrouhaným sýrem.
2 stroužky | česnek |
3 ks | vejce |
2 lžíce | máslo |
2 ks | cuketa |
100 g | ementál |
2 hrstě | hladká mouka |
1 svazek | jarní cibulka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
majoránka | |
mletý barevný pepř |
Mladou cuketu omyjeme, odkrojíme konce a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Cuketu prosolíme a necháme 30 minut stát, aby pustila vodu. Přebytečnou vodu z cukety vymačkáme. Mezitím si nastrouháme tvrdý sýr a prolisujeme oloupaný česnek. Svazek jarní cibulky očistíme a bílou část nakrájíme nadrobno. Cibulku na másle zlehka osmahneme. K vymačkané cuketě přidáme vejce, česnek, vychladlou cibulku, sýr a dobře promícháme. Směs dochutíme čerstvě mletým pepřem, v dlaních rozemnutou majoránkou a solí. Na závěr vše zahustíme hladkou moukou. Množství záleží na velikosti mladých cuket, já použila asi 2 hrsti. Plech či kulatou pečící formu vymažeme olejem, nalijeme cuketovou směs a uhladíme. Velikost formy je čistě na každém, záleží na množství těsta díky jinak velkým cuketám. Koláč by měl být cca 2 cm vysoký, ale opět záleží, jak kdo má rád. Cuketový koláč se sýrem vložíme do rozpálené trouby na 180 °C a pečeme 30 - 40 minut do zezlatovění povrchu. Po upečení necháme koláč vychladnout, lépe se pak krájí. Ale dá se konzumovat i teplý samozřejmě. Cuketový koláč se sýrem podáváme jako lehkou večeři či slanou chuťovku.
Cuketové lasagne krok za krokem: Letní oběd na jedničku
Zkuste oblíbené lasagne netradičně. S cuketou místo těstovin ve vegetariánské verzi vykouzlíte lehký a zdravý oběd, na kterém si pochutná celá rodina.
autor Michy
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena