Cuketu oloupeme a vydlabeme dužninu se zrníčky a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu dáme do hrnce a podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme celý kmín a dáme vařit.
Mezitím si oloupeme velkou cibuli, nakrájíme najemno a osmažíme dozlatova.
Jakmile zelí začne vařit zaprášíme ho hrubou moukou. Přidáme osmaženou cibulku a dochutíme octem a cukrem tak jako klasické zelí!
Cuketové zelí povaříme 15 - 20 minut a je hotovo.
Takto dělané zelí může být chuťově dobré, ale rozměklé. Nastrouhanou a neoloupanou cuketu dávám na osmaženou cibulku s cukrem (zkaramelizuje), přidám kmín a hned ocet, aby " zelí " bylo na skus a dusím podle naší chuti.
ix99
Zahustit...
...jemně nastrouhanou bramborou místo mouky.
mary
Re: Re: cuketové zelí
Taky dusím přímo na opražené cibulce,cuketa se provoní.Na Moravě přidáváme smetanu.Dělávali jsme to z dýní,ale ty už nepěstuju,tak to "dyňové zelí" dělám právě z cukety.
Luca
Re: cuketové zelí
Já nechápu, proč všichni vaříte zelí nebo cuketu zvlášť a nedusíte na dozlata opražené cibulce rovnou? Ušetříte nádobí, a věřte, že vám to bude víc chutnat. Vždycky rovnou na cibulku vkládám zelí nebo zmíněnou cuketu. Cibule hodně, třeba jako na guláš a hodně dozlatova. Zkuste.:)