Cuketové karbanátky

Tradiční masové karbanátky obalené v plátcích cukety, zalité ochuceným olejem z chilli papriček a zapečené v troubě v alobalu.


3.0195x
45 min

Postup přípravy

Cibuli a česnek oloupeme, omyjeme, osušíme a nasekáme nadrobno. Do mletého masa vmícháme koření - sůl, pepř, kmín, a také vejce a cibuli s česnekem. Směs pořádně promícháme.



Cukety omyjeme a podélně je nakrájíme na slabé tenké proužky (nejlépe škrabkou). Nasypeme je do vroucí osolené vody a a si 3 minut y je blanšírujeme. Potom vodu slijeme, plátky cuket prolijeme studenou vodou a necháme je okapat.



Z masové směsi tvarujeme malé karbanátky, které balíme do proužků cuket. Konce plátků cuket upevníme párátkem.
Tymián omyjeme, osušíme a lístky otrháme a rozemneme. Chilli papričku zbavíme jadřince a jadérek, nakrájíme ji nadrobno a spolu s lístky tymiánu vše smícháme s olejem. Rozpálíme troubu na 200°C. Karbanátky potřeme ochuceným olejem a samostatně každý zvlášť zabalíme do alobalu.



Zabalené karbanátky rovnáme na plech a pečeme je v troubě přibližně 10 minut.

Karbanátky podáváme s brambory.


user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketové karbanátky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.