Cukeťák

Něco pro milovníky cukety, ale nejen pro ně. Recept do pekáčku.


4.219x
35 min
1×

Postup přípravy

Cuketu si oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Stroužky česneku prolisujeme. Nasekáme si také čerstvou petrželku nebo pažitku.

K cuketě přidáme sýr, na kostičky nakrájený měkký salám a uzený špek, hrubou mouku s práškem do pečiva, sůl a pepř podle chuti, cibuli, prolisovaný česnek a pár lžic oleje. Oddělíme si žloutky od bílků, žloutky přidáme do těsta, přidáme trochu pažitky nebo petrželky. Vše důkladně promícháme. Nakonec do směsi na cukeťák vmícháme vyšlehaný sníh z bílků.

Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného plechu. Cukeťák pečeme při 150 °C asi 20 minut dorůžova.

Cukeťák podáváme teplý s bramborem nebo i studený na chuť.
user-icon

autor HankaK.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cukeťák

Zpět na recept