Cuketa s pórkem a tofu

Recept na zeleninou směs doplněnou o uzené tofu. Pokrm lze podávat jako hlavní chod s pečivem či rýží.


4.25x
25 min

Ingredience

1 lžičkatymián
1-2 kostkycuketa
1 kspórek
2 lžíceolivový olej
200 guzené tofu

podle chuti

sůl
sojová omáčka
mletý barevný pepř

Postup přípravy

Mladou cuketu dobře omyjeme, odkrojíme konce a zbytek nakrájíme na drobné kostky. Pórek očistíme a celý nakrájíme na nudličky. Tofu nakrájíme na menší kostky. Tymián otrháme, nebo použijeme sušenou bylinku.

Olivový olej rozehřejeme ve velké pánvi, vsypeme pórek a oretujeme do změknutí. Poté přihodíme cuketu a prudce orestujeme. Trochu plamen snížíme, osolíme, opepříme, přidáme tymián a za častého míchání asi 5 minut dále restujeme. Nakonec přidáme tofu, opět pár minut restujeme a na závěr zakápneme sojovou omáčkou (podle chuti).

Cuketu s pórkem a tofu podáváme ihned po přípravě jako vegetariánský hlavní chod. Ideální přílohou je jasmínová rýže.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cuketa s pórkem a tofu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.