Croissanty z plundrového těsta

Milujete croissanty plněné čokoládou? Nic vám nebrání si je upéct doma. Tak vzhůru do toho!


4.528x
0
4×

Postup přípravy

Máslo a mouku zpracujeme na těsto, které necháme v chladničce ztuhnout.

Z pudinkového prášku (vanilkový, čokoládový, nugátový, aj. )uvaříme podle návodu pudink, který necháme vychladnout.

Mouku nasypeme do mísy, rozdrobíme droždí a zalijeme třetinou vlažného mléka. V teple necháme vzejít kvásek. Pak přidáme sůl, žloutky i zbylé mléko s citronovou kůrou a zaděláme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.

Každé z těst vyválíme na pomoučeném vále na čtverec. Menší máslový čtverec položíme do středu kynutého nakoso a přečnívající rohy kynutého těsta složíme na máslové těsto do obálky. Těsto znovu rozválíme na obdélník, který třikrát přeložíme - tento postup opakujeme ještě dvakrát.

Zpracované těsto rozválíme na plát a rádýlkem vykrájíme trojúhelníky. Pudink rozdělíme na trojúhelníky těsta. Čokoládu (kvalitní) nastrouháme nahrubo a stejnoměrně rozdělíme k pudinku. Těsto opatrně stočíme a vytvarujeme do rohlíčků.

Croissanty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme 15 minut kynout. V předehřáté troubě upečeme na 180 °C dozlatova.

Hotové croissanty z plundrového těsta bohatě pocukrujeme.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Croissanty z plundrového těsta

Zpět na recept