Jemná krémová polévka, která se podává v luxusních restauracích ve Francii. Polévka se podává studená.
Hodnocení
3.7
/ 5 (9x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
špetka
sůl
250 g
brambory
50 g
cibule
0.3 l
smetana
100 g
pórek
4 lžíce
rajčatová šťáva
1 l
slepičí vývar
podle chuti
pažitka
Postup přípravy
Zeleninu omyjeme, očistíme, nakrájíme na drobné kousíčky a uvaříme ve slepičím vývaru.
Vývar přecedíme, zeleninu propasírujeme do polévky, přidáme smetanu a rajčatovou šťávu. Polévku osolíme a chvilku povaříme. Můžeme přidat nasekanou pažitku.
Jemnou polévku Creme á la Ritz necháme před podáváním na několik hodin vychladit v lednici.