Do hrnce se studenou vodou vložíme přední nohy a hrudí králíka. Kdo chce, může dát i hlavu. Přidáme nakrájené brambory, kořenovou zeleninu. Taky vložíme koření, vše vaříme, až bude maso a zelenina měkká.
Potom opravdu jen trochu zahustíme polohrubou moukou a přidáme smetanu. Můžeme si rozhodnout sami, zda 12% nebo 30%. Po té druhé je polévka o něco hustší a krémovější. Čorbu chvilku povaříme. Můžeme ji dochutit ještě solí, pepřem a polévkovým kořením. Také můžeme přidat kapku octa, ale pozor, jen přiměřeně. Čorba se ráda sráží. Doporučuji přidat ocet až do talíře. Pokud se Vám vše podaří, bude polévka jemná a hladká.
Čorbu podáváme samotnou, můžeme ji doplnit čerstvým pečivem.