Conchiglie se slávkami

Lehce exotický recept na slávky a skvělé těstoviny ve tvaru škeblí.


3.89x
60 min
1×

Ingredience

6 stroužkůčesnek
0.5 hrnkumáslo
5 lžicpetrželka
2 kscibule
1.25 kgslávky
1 lžíceolivový olej
300 mlsmetana ke šlehání
225 mlsuché bílé víno
400 gtěstoviny conchiglie

podle chuti

sůl
pepř

příloha

křupavé bílé pečivo

Postup přípravy

Slávky pečlivé vydrhneme pod studenou tekoucí vodou a zbavíme byssových vláken. Ty, které nejsou zcela uzavřené, odstraníme. Slávky dáme s polovinou cibule do hrnce, podlijeme vínem, přikryjeme pokličkou a zahříváme na středním ohni. Hrncem občas potřeseme. Většina slávek se po několika málo minutách otevře.

Hrnec odstavíme, tekutinu slijeme a odložíme k dalšímu použití. Slávky, které se neotevřely, nepoužijeme.

Zbývající cibuli opékáme v rendlíku na másle 2-3 minuty, potom vmícháme česnek a ještě minutu zahříváme. Postupně vmícháme odloženou tekutinu ze slávek, petrželku a smetanu. Osolíme a opepříme a ještě chvilku mírně povaříme.

V osolené vodě s 1 lžící oleje uvaříme conchiglie (rýhované mušle) tak, aby byly měkké, zároveň však ještě pevné, scedíme je, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

Několik slávek odložíme na ozdobu i s lasturami, ostatní vyloupeme. Vyloupané slávky vmícháme do smetanové omáčky a krátce prohřejeme. Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou se stávkami a promícháme. Ozdobíme nevyloupanými slávkami a podáváme s teplým křupavým bílým pečivem.

Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny

Nakladatelství SLOVART


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Conchiglie se slávkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena