Na Vánoce si u nás doma rádi pochutnáváme na hustém čokoládovém koňaku z kvalitní čokolády. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept. Nápoj je to velmi chutný, hustý a voní po rozpuštěné čokoládě.
Hodnocení
4.6
/ 5 (29x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Žloutek2 ks
Čokoláda150 g
Cukr moučka170 g
Vanilkový cukr2 balení
Kondenzované slazené mléko400 ml
Rum400 ml
Postup přípravy
Do hrnce nasypeme moučkový cukr, přidáme vaječné žloutky, pravý vanilkový cukr a nalámanou kvalitní čokoládu se 75 procenty kakaa.
Přilijeme kondenzované mléko a za stálého míchání nad parou necháme čokoládu pomalu rozpustit.
Celou směs mícháme, dokud se nespojí na hladký čokoládový krém, který začne houstnout.
Přidáme na teplotě a uvařený pudink necháme sevřít. Sejmeme z tepla, přidáme rum a opět dobře promícháme.
Hotový čokoládový koňak necháme vychladnout a pak jej rozléváme do čistých lahví.
Tento čokoládový koňak není s kakaem, má chuť pravé čokolády a má i patřičné grády.
Před naléváním do sklenic doporučuji lahví dobře protřepat.