Čokoládový koláč

Jednoduchý čokoládový koláč s rybízem a smetanovým krémem.


3.187x
90 min

Ingredience

1 dllikér z rybízu
500 gčervený rybíz (jiné ovoce)

těsto

4 ksvejce
100 gmáslo
3 lžícekakao
100 gmouka
140 gčokoláda
2 lžičkyprášek do pečiva
125 gcukr moučka
100 gmleté vlašské ořechy

na ozdobu

2 lžícecukr moučka

krém

1 lžícevanilkový cukr
200 mlsmetana ke šlehání

Postup přípravy

Oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout. Mouku smícháme s kakaem a práškem a prosejeme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu důkladně vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Máslo spolu s cukrem utřeme do pěny. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu. Po částech do ní vmícháme máslovou hmotu. Přimícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který také opatrně vmícháme do čokoládové hmoty. Nakonec přimícháme mouku. Těsto opatrně vlijeme do připravené formy, urovnáme a pečeme 40 minut. Upečený koláč necháme vychladit. Mezitím si přebereme, omyjeme a necháme okapat rybíz. Z koláče odřízneme menší část vrchního dílu - placku, kterou v míse rozdrobíme. Zbytek korpusu - spodek - pokapeme likérem, posypeme jej rybízem a pocukrujeme. Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a rozetřeme na rybíz. Nakonec vše zasypeme drobečky z části koláče a ozdobíme moučkovým cukrem. Koláč necháme vychladit a můžeme podávat.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Čokoládový koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena