Čokoládový fazolový krém

Trochu netradiční, ale chutný krém na řezy, dorty a rolády.


2.613x
75 min

Postup přípravy

Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den vodu vyměníme a fazole uvaříme doměkka. Použít můžeme i fazole již předvařené, příprava krému bude rychlejší.

Uvařené fazole scedíme, rozmixujeme a ještě protlačíme přes síto, abychom získali co nejjemnější konzistenci fazolové hmoty. Necháme vychladnout.
Čokoládu nalámeme na malé kousky, dáme do kastrolku a nad párou necháme změknout.

Cukr prosejeme, máslo vyndáme z lednice a necháme změknout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem do pěny, po částech přidáváme fazolovou hmotu a čokoládu. Vše ušleháme na hladký krém.

Čokoládový fazolový krém chutná stejně dobře, jako jiné sladké krémy a potřít s ním můžeme dorty, piškotové řezy, rolády, nebo i BeBe sušenky.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládový fazolový krém

Zpět na recept