Rozlámanou tmavou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Přisypeme kávu a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Do čokoládového krému všleháme šlehačku a nakonec sníh.
Do studené vody namočíme želatinu. Rozlámanou bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a odstavíme. Žloutek ušleháme s cukrem a přidáme do krému. Želatinu vymačkáme a vmícháme do krému. Krém uložíme do chladničky vychladit. Smetanu vyšleháme dotuha a z bílku vyšleháme pevný sníh. Jakmile začne krém tuhnout, vmícháme do něj šlehačku a nakonec sníh. (V ingrediencích jako náplň).
Oba krémy střídavě vrstvíme buď do jedné velké skleněné mísy nebo do skleněných pohárů, aby tvořil viditelné pruhy. Připravený dezert uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky vychladit.
Před podáváním čokoládovo-kávový krém ozdobíme lístečky nebo hoblinkami čokolády.