Teplý dezert nejen pro mlsné dětské jazýčky.
1 ks | vejce |
2 lžíce | rum |
150 ml | mléko |
šlehačka | |
2 lžíce | cukr krupice |
0.5 lžičky | skořice mletá |
máslo na smažení | |
50 g | tmavá čokoláda |
4 lžíce | malinový rosol |
8 plátků | silný toastový chléb |
Tmavou čokoládu nalámeme na kousky a rozehřejeme v mléce v rendlíku. Rozehřátou čokoládu necháme chvíli vychladnout.
V míse mezitím rozšleháme vejce a postupně do něj vešleháme rozehřátou čokoládu s mlékem. Dále nahřejeme malinový rosol a případně do něj přidáme rum.
Z toastového chleba okrájíme kůrky. Chléb pak nakrájíme na trojúhelníčky, namočíme do čokoládové směsi a opečeme na másle nebo oleji z obou stran.
Skořici smícháme s cukrem a vzniklou směsí posypeme toasty. Nakonec přelijeme toasty trochou rozehřátého rosolu, ozdobíme šlehačkou a ještě teplé podáváme.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.