1 ks | vejce | |
2 lžíce | rum | |
150 ml | mléko | |
šlehačka | ||
2 lžíce | cukr krupice | |
0.5 lžičky | skořice mletá | |
máslo na smažení | ||
50 g | tmavá čokoláda | |
4 lžíce | malinový rosol | |
8 plátků | silný toastový chléb |
Tmavou čokoládu nalámeme na kousky a rozehřejeme v mléce v rendlíku. Rozehřátou čokoládu necháme chvíli vychladnout.
V míse mezitím rozšleháme vejce a postupně do něj vešleháme rozehřátou čokoládu s mlékem. Dále nahřejeme malinový rosol a případně do něj přidáme rum.
Z toastového chleba okrájíme kůrky. Chléb pak nakrájíme na trojúhelníčky, namočíme do čokoládové směsi a opečeme na másle nebo oleji z obou stran.
Skořici smícháme s cukrem a vzniklou směsí posypeme toasty. Nakonec přelijeme toasty trochou rozehřátého rosolu, ozdobíme šlehačkou a ještě teplé podáváme.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena