Čokoládové preclíky s kávovou příchutí

Recept na jednoduché cukroví s troškou kávy.


5.05x
45 min

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 165 °C a mřížku umístíme v dolní třetině.

V jedné míse smícháme mouku, kávu, kakao a sůl. V druhé misce všleháme do pěny máslo a za stálého míchání přidáváme cukr, bílek a nakonec suché suroviny.

Čajovou lžičkou odebíráme kousky těsta a tvoříme hadíky dlouhé asi 15 cm, ze kterých vytvoříme preclíky. Preclíky přendáme na plech vyložený pečicím papírem. Nedáváme je moc blízko sebe. Vložíme do trouby a pečeme asi 12 - 15 minut. Asi 5 minut je necháme vychladnout na talíři a poté je přendáme na mřížku.

Ve vodní lázni rozpustíme za stálého míchání čokoládu. Čokoládou pomocí cukrářského sáčku ozdobíme preclíky. Nebo preclíky namáčíme do čokolády.

Čokoládové preclíky s kávovou příchutí podáváme studené. Z těsta vyjde asi 50 preclíků.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové preclíky s kávovou příchutí

Zpět na recept