Čokoládové lasagně s báječnou cappuccinovou omáčkou.
150 g | cukr |
600 ml | smetana |
250 g | jedlé kaštany (vařené, loupané) |
20 ml | ocet s kávovými květy |
100 ml | Creme Double |
400 g | čokoládová poleva (hořká) |
200 g | bílá poleva |
4 lžíce | kávový prášek |
40 ml | kávový likér |
Jedlé kaštany, 50 g cukru a ocet rozmixujeme na pyré. Přidáme do něj 50 ml smetany a Creme Double a mixujeme tak dlouho, dokud směs nezíská krémovou konzistenci. Krém uložíme v chladu.
Obě polevy samostatně rozehřejeme ve vodní lázni, natřeme je tenkou vrstvou na pečící papír a ten položíme na plech. Polevy necháme vychladnout. Pak z nich vykrajujeme kolečka.
Smícháme zbytek smetany a cukru s kávovým práškem a likérem a připravíme cappuccinovou omáčku. Svaříme ji a na mírném plameni ji vaříme asi 10 minut a necháme vychladnout.
Na omáčku střídávě skládáme čokoládové plátky a kaštanovou směs. Zdobíme čestvým ovocem a mátou.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.