Sladké cukroví z čokolády a oříšků. Vhodné při nejrůznějších oslavách.
Hodnocení
3.3
/ 5 (8x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
2 ks
čokoláda na vaření
1 balíček
vanilkový cukr
2 lžičky
kondenzované mléko
100 g
tuk 100 %
50 g
oříšková chalva
podle chuti
100-150 g
vlašské ořechy
rumové aroma
Postup přípravy
Čokoládu si společně s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Přidáme balíček vanilkového cukru a necháme jej rozpustit. Zakápneme rumovou esencí.
Oříšky si nasekáme na kousky. Chalvu mírně rozmačkáme vidličkou a oddělíme od sebe jednotlivé kousky.
Do mírně vychladlé čokolády přimícháme kondenzované mléko, chalvu a oříšky. Opatrně, ale důkladně promícháme.
Z čokoládové směsi ihned tvoříme malé kopečky, které vkládáme do papírových košíčků a necháváme důkladně vytuhnout v chladu.