Čokoládové americké cookies

Recept na výborné čokoládové sušenky.


4.58x
60 min

Postup přípravy

Nejpodstatnější složkou je kvalitní čokoláda, a to jak rozpuštěné do těsta (125 g), tak nasekaná na kousíčky (150 g). My do receptu použili čokoládu s 86% kakaa. Pokud chceme trochu ušetřit, nahradíme část čokolády, kterou budeme sekat, obyčejnou čokoládou na vaření.

Měkké máslo nakrájíme na kousky a přidáme třtinový cukr. Čokoládu do těsta (125 g) necháme rozpustit. K máslu a cukru vlijeme rozpuštěnou čokoládu a vyšleháme v hladkou směs. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli a po částech vmícháváme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva.

Do hustého čokoládového těsta vmícháme na kousíčky nasekanou čokoládu.

Plech vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce začneme dělat hromádky.
Klademe je dál od sebe, protože cookies se nám během pečení dost roztečou a budou z nich placičky. Cookies pečeme na 180 °C 16 - 20 minut.

Upečené čokoládové cookies necháme na plechu zcela vychladnout, jinak by se mohly lámat.

Americké čokoládové cookies podáváme třeba k odpolední kávě.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládové americké cookies

Zpět na recept