Jemná vychlazená čokoládová pěna, kterou ozdobte trochou šlehačky a čokoládovými hoblinkami. Nejen na Valentýna potěšíte
Hodnocení
3.0
/ 5 (1138x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Vejce3 ks
Máslo1 lžíce
Rum2 lžíce
Voda75 ml
Čokoláda180 g
Postup přípravy
Čokoládu nasekáme na malé kousky a v rendlíku smícháme s vodou. Vaříme na velice mírném plameni, až se vytvoří hustý krém. Rendlík odstavíme, směs necháme trochu vychladnout a přimícháme máslo. Přidáme rum a přišleháváme žloutky jeden po druhém. Z bílků ušleháme tuhý sníh a jemně ho vmícháme do čokolády.
Hotovou čokoládovou pěnu nalijeme do malých skleniček nebo hrníčků a necháme přes noc vychladit.
Čokoládovou pěnu zdobíme šlehačkou a čokoládovými hoblinkami.
100g hořké čokolády
100g mléčné čokolády
60ml silné kávy(espreso)
5 vajec
100g cukru
0,125 l smetany ke šlehání
čokoládová rýže na ozdobení
Hořkou i mléčnou čokoládu nakrájíme(nebo nalámeme)na vetší kousky a rozpustíme v horké lázni.Přimícháme silnou kávu a necháme mírně vychladnout.Žloutky oddělíme od bílků.Žloutky vyšleháme s 50g cukru do pěny přilijeme tekutinu čokoládu a důkladně promícháme.Do čokoládového krému vmícháme zlehka šlehanou sladkou smetunu.Z bílků a 50g cukru vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do čokoládové směsi.Hotovou pěnu rozdělíme do čtyř pohárků,posypeme čokoládovou rýží a dáme do chladničky asi na 2 hodiny.Doporučuju více aspon půl dne