Čokoládová bábovka

Čím kvalitnější čokoláda, tím chutnější bábovka.


4.896x
75 min
12×

Ingredience

1 špetkasůl
5 ksvejce
300 gmáslo
1 balíčekprášek do pečiva
275 gcukr krupice
1 lžičkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr
100 ghořká čokoláda
375 gpolohrubá mouka

na ozdobu

1 balíčekčokoláda
1 balíčekskořicový cukr

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
olej na vymazání

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na kostky a s 50 g másla ji rozpustíme v mikrovlnce. Kostku změklého másla, cukr, vanilkový cukr a sůl ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Potom do krému postupně jedno po druhém přidáváme vejce. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Těstem naplníme olejem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a pečeme v předehřáté troubě asi hodinku na 180 °C. Upečenou bábovku necháme ještě 10 minut "dojít" a pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou čokoládovou bábovku bohatě sypeme skořicovým cukrem. Pro slavnostní chvíle ji můžeme polít rozehřátou skořicovou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena