Čokoládová bábovka

Čím kvalitnější čokoláda, tím chutnější bábovka.


4.896x
75 min
12×

Postup přípravy

Čokoládu nalámeme na kostky a s 50 g másla ji rozpustíme v mikrovlnce.

Kostku změklého másla, cukr, vanilkový cukr a sůl ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Potom do krému postupně jedno po druhém přidáváme vejce. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí.

Těstem naplníme olejem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a pečeme v předehřáté troubě asi hodinku na 180 °C. Upečenou bábovku necháme ještě 10 minut "dojít" a pak ji opatrně vyklopíme.

Vychladlou čokoládovou bábovku bohatě sypeme skořicovým cukrem. Pro slavnostní chvíle ji můžeme polít rozehřátou skořicovou čokoládou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová bábovka

Zpět na recept