Čokoládová bábovka s citronovou chutí

Bábovku známe každý, tato je s citronovou chutí a je velmi jednoduchá.


4.825x
90 min
3×

Postup přípravy

Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem, přidáme změklé máslo, prosátou mouku a promícháme. Těsto promícháme a rozdělíme do dvou misek. Do jedné z misek přidáme nastrouhanou kůru z čistého citronu a citronovou šťávu, do druhé misky s těstem přidáme nastrouhanou čokoládu. Do každé mísy rozdělíme půlku prášku do pečiva, promícháme a přidáme sníh z našlehaných bílků se špetkou soli. Bílkový sníh přidáváme jemně a pomalu.

První těsto dáme do vymazané a vysypané formy, na to nalijeme druhé těsto.

Čokoládovou bábovku pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C cca 40 - 50 minut. Zkoušíme však špejlí, zda máme upečeno.

Hotovou čokoládovou bábovku s citronovou chutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čokoládová bábovka s citronovou chutí

Zpět na recept