Čoko-koko bábovka

Asi každá z nás má svůj oblíbený recept na sladké pečení. Čoko-kokosovou bábovku máte hotovou za chvilku. Je na přípravu nenáročná, přitom moc dobře chutná.


4.671x
90 min
9×

Postup přípravy

Vejce oddělíme od bílků, které použijeme později. Nasekáme na větší kousky hořkou čokoládu. Můžeme použít i mléčnou.

V šlehací míse ušleháme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájenou heru, vlažné mléko a sušenou pomerančovou kůru.
Mouku s práškem do pečiva smícháme a postupně vsypeme do šlehací mísy.

Oddělené bílky vyšleháme v tuhý sníh a lehce spolu s čokoládou vmícháme do těsta. Přisypeme ještě trochu kokosu.

Nalijeme do formy , kterou jsme vymazali rostlinným tukem nebo máslem a vysypali kokosem.

Čoko-koko bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut na 170 °C. Po upečení hned vyklopíme z formy.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čoko-koko bábovka

Zpět na recept