Jak zahustit polévku a jaký je rozdíl mezi jíškou, zásmažkou a záklechtkou?
Polévky jsou důležitou součástí jídelníčku. Jsou teplým úvodem oběda nebo vydatnou snídaní či svačinou, v zimě pak i sytící a hřející večeří. Jak je můžeme zahustit? Jíška dodá polévce krémovost, hustotu, texturu i vydatnost. Připravit ji můžeme několika způsoby.
Tradiční čočková polévka a její varianty: Všechny chutnají skvěle a zvládne je i začátečník
Čočkovou Češi milují! Její příprava je jednoduchá a proto se objevuje v českých menu po celý rok. V české kuchyni najdeme několik variant čočkové polévky: od klasické babiččiny, recepty na čočkovou polévku z hnědé čočky až po krémovou polévku z čočky červené. Všechny jsou skvělé a byla by škoda je nevařit!
Autor:Trinetka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena