Čočka se špenátem

Jednoduchý recept na 4 - 6 porcí nevšedního pokrmu ze všedních surovin.


3.0716x
45 min

Ingredience

2 lžíceolivový olej
sůl a pepř
citronová šťáva
1 stroužekprolisovaný česnek
100 gmladý špenát
1 ksnakrájená cibule
0.5 lžícemletý římský kmín
0.5 lžičkymletý zázvor
250 gzelená čočka
600 mlzeleninový, nebo kuřecí vývar
2 lžícelístky máta
1 lžícelísky koriandr
1 lžícelístky petrželka
hoblinky citronové kůry

Postup přípravy

Na hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli a opékáme ji asi 6 minut. Vmícháme do ní česnek, kmín a zázvor a za občasného míchání je opékáme, dokud cibule nezačne hnědnout.


Na pánev přidáme čočku. Přelijeme ji vývarem, aby vývar sahal 2,5 sm nad čočku. a zvolna vaříme 20 minut nebo podle návodu na obalu.


Špenát opláchneme studenou vodou a třepáním osušíme. Mátu, koriandr a petrželku nakrájíme nadrobno.


Pokud se všechna tekutina vstřebá do čočky, přidáme trochu vývaru. Vmícháme špenát a necháme ho ovadnout. Potom vmícháme vylinky, sůl, pepř a citronovou šťávu. Čočku upravíme na mísu, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme.


(Rada: Na přípravu tohoto pokrmu se nejlépe hodí zelená francouzská čočka, která se nerozvaří ani po dlouhém vaření. Můžete také vyzkoušet hnědou nebo oranžovou čočku, musíte ji však hlídat, protože se může rychle změnit na kaši.)


Zdroj: Slovart.cz - Středomořská kuchyně.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena