Čočka s vejcem, uzeninou podle vlastního výběru a kyselou okurkou.
4-5 stroužků | česnek |
2 ks | cibule |
1 kg | čočka |
2 lžíce | sádlo vepřové |
1 kostka | bujón zeleninový |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
ocet | |
mletý černý pepř | |
příloha | |
200 g | uzenina |
6 ks | okurka sterilovaná |
4 ks | vejce natvrdo |
podle potřeby | |
hladká mouka |
Čočku přebereme a propereme studenou vodou. V této vodě poté čočku uvaříme do měkka. Oloupanou a nakrájenou cibulku osmažíme na sádle dozlatova. Vše zaprášíme moukou a trochu osmažíme. Přidáme ke skoro měkké čočce a necháme trochu povařit asi 10 minut. Podle potřeby dolijeme vodou. Poté přidáme utřený česnek, trochu octa, zeleninový bujon, sůl, pepř a necháme krátce přejít varem. Čočku podáváme s uzeninou nakrájenou na kostičky, vejcem na plátky a okurkou také na kostičky.
Novoroční klasika: Čočka na 10 způsobů
Co připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
Recept na novoroční čočkovou polévku krok za krokem
Na Nový rok by se měla jíst čočka, aby se nás držely peníze. Pokud vás omrzel klasický recept na čočkovou polévku, vyzkoušejte tuto s řapíkatým celerem, mrkví a spoustou koření. Nemá chybu!
autor spider-rio
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena