Čočka na kyselo bez mouky

Recept na klasickou čočku na kyselo, změna je v tom, že k zahušťění nepoužijeme mouku, ale brambory.


4.025x
45 min
1×

Postup přípravy

Čočku přebereme, propláchneme a namočíme na 2 - 4 hodiny do vody. Nasáklou čočku slijeme, zalijeme ji novou vodou a uvaříme doměkka společně s bobkovým listem (ten přidáme asi v půlce vaření). Vaření čočky trvá přibližně 45 minut.

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Pak je i s částí vody rozmixujeme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a na tuku ji osmahneme dozlatova. Vsypeme uvařenou čočku i s částí vývaru, vyjmeme bobkový list, Přidáme rozmixované brambory a promícháme. Dochutíme solí, pepřem, tymiánem a jemným octem.

Čočku na kyselo bez mouky podáváme s volským okem a kyselou okurkou. Kdo chce, přidá osmažený párek.

Vyzkoušejte i čočkovou polévku podle těchto výborných receptů

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čočka na kyselo bez mouky

Zpět na recept