Cizrnové karbanátky - falafel

Recept na zdravé vegetariánské karbanátky z cizrny.


4.610x
30 min

Ingredience

2-3 stroužkyčesnek
1 ksvejce
1 hrstpetrželka
1 kscibule
1 lžičkakoriandr
2 lžíceolivový olej
2 lžícehladká mouka
1-2 špetkymletý římský kmín
1-2 špetkymleté chilli
400 gsterilovaná cizrna

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cizrnu slijeme, osušíme a rozmačkáme. Smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem, vejcem, hladkou moukou a veškerým kořením. Směs na falafel dochutíme solí, pepřem a necháme pár hodin odležet v chladničce.

Z hmoty na cizrnové karbanátky pak tvoříme hrubé placičky, které na rozpáleném oleji krátce opékáme - stačí 3 minuty z každé strany.

Cizrnové karbanátky - falafel podáváme jen se saláty, ale skvěle chutnají i v obložené housce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnové karbanátky - falafel

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.