Cizrnová dobrota

Výborné voňavé pochutnání bez masa.


3.0203x
45 min

Postup přípravy

Cibuli, česnek, mrkev a žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.

Na vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmažíme. Přidáme žampiony a mrkev, směs podlijeme, přidáme skořici, hřebíček, sůl, rajčata a cizrnu. Směs dusíme přibližně 35 minut.
Nakonec přidáme olivy, tymián, citrónovou šťávu, petrželku, ješte krátce podusíme.

Jídlo ihned podáváme.

Poznámka: Ideální je si uvařit větší množství cizrny doměkka a potom ji zavařit do sklenic ve slaném nálevu. Na 0,7 l se dá 5 g soli a zavařuje se v tlakovém hrnci, přičemž musí projít teplotou 112 °C asi 30 minut. Takto připravenou cizrnu můžeme kdykoli použít bez předchozího namáčení a zdlouhavého vaření.
user-icon

autor j.bana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnová dobrota

Zpět na recept