Cizrnová dobrota

Výborné voňavé pochutnání bez masa.


3.0203x
45 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
1 špetkaskořice
2 kscibule
1 lžičkatymián
2 ksrajče
1 ksmrkev
3 kshřebíčky
1 balíčekcizrna
10 ksžampiony
1 lžícecitrónová šťáva
1 lžíceolivový olej
2 hrstěoliva

Postup přípravy

Cibuli, česnek, mrkev a žampiony očistíme a nakrájíme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na vyšší pánvi nebo hrnci rozehřejeme olej a cibuli s česnekem na něm osmažíme. Přidáme žampiony a mrkev, směs podlijeme, přidáme skořici, hřebíček, sůl, rajčata a cizrnu. Směs dusíme přibližně 35 minut. Nakonec přidáme olivy, tymián, citrónovou šťávu, petrželku, ješte krátce podusíme. Jídlo ihned podáváme. Poznámka: Ideální je si uvařit větší množství cizrny doměkka a potom ji zavařit do sklenic ve slaném nálevu. Na 0,7 l se dá 5 g soli a zavařuje se v tlakovém hrnci, přičemž musí projít teplotou 112 °C asi 30 minut. Takto připravenou cizrnu můžeme kdykoli použít bez předchozího namáčení a zdlouhavého vaření.
user-icon

autor j.bana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cizrnová dobrota

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena