Citronová granita 1

Granita není ani zmrzlina, ani šerbet, ale ani studený nápoj. Je to prostě osvěžující dezert pro horké letní dny!


3.163x
10 min

Postup přípravy

Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vodu a cukr dáme do velkého rendlíku a na mírném ohni zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, odstavíme a roztok necháme vychladnout. Do vychladlého cukerného roztoku přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, důkladně zamícháme a směs nalijeme do mělké nádoby, kterou je možné uložit do mrazničky. Mrazíme 2 hodiny. Nádobu ponoříme na půl minuty do horké vody, zmrazenou hmotu vyklopíme do mixéru a rozmixujeme na krystalky. Naběračkou na zmrzlinu upravíme kopečky granity do misek, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme. Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Citronová granita 1

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena