Citronová granita 1

Granita není ani zmrzlina, ani šerbet, ale ani studený nápoj. Je to prostě osvěžující dezert pro horké letní dny!


3.163x
10 min

Postup přípravy

Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.

Vodu a cukr dáme do velkého rendlíku a na mírném ohni zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí. Přivedeme k varu, odstavíme a roztok necháme vychladnout.

Do vychladlého cukerného roztoku přidáme nastrouhanou citronovou kůru a šťávu, důkladně zamícháme a směs nalijeme do mělké nádoby, kterou je možné uložit do mrazničky. Mrazíme 2 hodiny.

Nádobu ponoříme na půl minuty do horké vody, zmrazenou hmotu vyklopíme do mixéru a rozmixujeme na krystalky. Naběračkou na zmrzlinu upravíme kopečky granity do misek, ozdobíme hoblinkami citronové kůry a podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronová granita 1

Zpět na recept