Citronová babeta

Kdo pamatuje citronovou babetu, která se dřív prodávala? Tady je recept na přesně takovou.


4.771x
60 min
23×

Postup přípravy

Změklý tuk, cukr, vanilkový cukr, sůl a citronovou kůru nastrouhanou z jednoho citronu šleháme, až získáme hustý krém. Postupně zašleháme vejce. Mouku, solamyl a prášek do pečiva promícháme a po troškách přidáváme do krému a opatrně promícháváme.

Těsto na citronovou babetu dáme do formy vyložené pečícím papírem nebo na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě na cca 180 °C.

Citronovou babetu po upečení nakrájíme a podáváme podle chuti.
user-icon

autor pájina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Citronová babeta

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká