Císařský trhanec

Lehký oběd.


3.291x
120 min
1×

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme horkou vodou a kartáčkem, osušíme a kůru z něj nastrouháme.

Smícháme krupičku s polovinou mléka, cukrem, solí, citronovou kůrou a 4 žloutky. Směs necháme 1 hodinu stát, přičemž ji občas zamícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který střídavě spolu se zbytkem mléka vmícháme do základu těsta.

V pekáči s vyšší okrajem rozpálíme máslo a vlijeme těsto. Pečeme asi 45 minut. Pak vše roztrháme vidličkou na kousky, smícháme s vanilkovým cukrem a dopečeme.

Na talíři poléváme některou ovocnou omáčkou nebo dětskou přesnídávkou.
user-icon

autor Havlice


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Císařský trhanec

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Rakouská