Čínské žebírko se švestkovou omáčkou

Sladkokyselá pochoutka připravovaná na grilu.


3.97x
120 min

Postup přípravy

Žebírka rozkrájíme (rozsekáme) na jednotlivé díly, dáme do většího hrnce, zalijeme vodou tak, aby všechny byly ponořené a vaříme asi 25 minut.

Olej, sójovou omáčku, 2 lžíce povidel a 150 ml pomerančové šťávy dobře promícháme.

Čerstvý zázvor oloupeme a prolisujeme. Feferonku očistíme, zbavíme semínek, opláchneme a jemně nasekáme. Spolu s prolisovaným zázvorem vmícháme do marinády.

Uvařená žebírka rozložíme do ploché nádoby, přelijeme polovinou marinády a necháme asi hodinu odstát.

Zbytek marinády smícháme se zbylými povidly a zbylou pomerančovou šťávou. Cibulky nakrájíme na tenké proužky a vmícháme do omáčky.

Maso grilujeme z každé strany 5 minut. Čínská žebírka se švestkovou omáčkou servírujeme s rýží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské žebírko se švestkovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena