Čínské rýžové nudle s hlívou a mletým masem

Čínské rýžové nudle s hlívou ústřičnou a mletým masem. Čínský název: Mravenci lezou na strom.


4.428x
25 min
4×

Ingredience

vývar
300 ghlíva ústřičná
sojová omáčka
čili papričky
300 gmleté maso (hovězí nebo směs)
1 balíčekrýžové nudle - nitky
čínské koření s badyánem

Postup přípravy

Na oleji osmahneme cibuli na nudličky, přidáme hlívu nakrájenou také na nudličky. Když je hlíva orestovaná, přidáme mleté maso. Přidáme hodně sojové omáčky, čerstvé nebo šušené čili papričky nakrájené nadrobno a trochu čínského koření s badyánem. A směs na prudkém ohni prosmažíme. Nesolíme, sojová omáčka nám sůl dodá.

Rýžové nudle, ty nejtenčí, spaříme vroucí vodou a necháme pod pokličkou 5 minut změknout. Můžeme též zalít vývarem nebo bujonem, nudle nasáknou chuť.

Smícháme masovou směs s nudlemi, dochutíme ještě sojovou omáčkou. Můžeme ještě společně narychlo osmahnout, pokud připravujeme ve woku, jinak raději ne, nudle se jen vysuší a připečou.
user-icon

autor Elík


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čínské rýžové nudle s hlívou a mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Čínská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.